Get Adobe Flash player

В ОУ „Христо Г. Данов“ празнуваме заедно

В края наБайрам първата година по проект ,,Цветовете на надеждата” в ОУ „Христо Г. Данов“ се проведе празника Рамазан Байрам. В него взеха участие деца от различни етноси. Родители и учители с вълнение разказаха как отбелязват този празник. Учениците се включиха с желание в игрите и танците. Насладиха се на вкусните ястия приготвени от техните каки, майки и баби.

 

 

 

 

На 8 и 9 юни 2018 г. в старопрестолно Търново  се проведе 15- тият ромски фолклорен фестивал „Отворено сърце”, организиран от  Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” , Община Велико Търново и Тръст за социална алтернатива. Събитието уважиха с присъствието си представители на местното управление, на държавни и образователни институции, неправителствени организации и дипломати.

В рамките на двата  дни граждани и гости можеха да видят изпълненията на участниците на фестивалната сцена, да посетят откритите ателиета, изложби и работилници. На фестивала си дадоха среща  детските усмивки, талантът и приятелството на  над 1500 деца от цялата страна, учители и родители. Децата и младите хора показаха за пореден път, че подобни форуми са успешна форма и истински работещ модел за междуетническа толерантност и възможност за опознаване на различните култури и битност.

Деца от групи  към проекта „Цветовете на надеждата” представиха достойно училището ни на културно- образователния форум. Благодарим на всички колеги, които се включиха и помогнаха това да се осъществи .

      

 


 

1 юни - Международен ден на детето

На 1.06.2018г. в с. Розино бе проведена публична изява, посветена на ПЪРВИ ЮНИ - ДЕН НА ДЕТЕТО, организирана от ОУ "Христо Г. Данов" и кметство -Розино.

Празникът започна с рисунки на асфалт, в които се включиха ученици от цялото училище, детска градина "Ана Козинарова" и деца от село Розино. 

Присъстващите деца и гости имаха удоволствието да се насладят на изпълненията на групите: "Малки мажоретки" с ръководител Т. Маркова, "Български народни обичаи и традиции" с ръководител Л. Мотова, "Фолклорна формация за народни песни" с ръководител А. Гаваз, "Приказния свят на буквите" с ръководител Т. Юнакова, "Да усвоим българския език" с ръководител Цв. Вълкова, които работят по проект ТВОЯТ ЧАС. Както и групите "Магията на танца" и "Аз, ти, ние - всички заедно" с ръководители Т. Маркова и В. Минчева към Проект "Цветовете на надеждата".